Hae
Aliisa ihmemaassa

Ihonhoitoni: Yhtä laskematta halpistuotteita

Kosmetiikka kuuluu paheisiini. Olen vuosien mittaan laiskistunut pahasti kampausten laittamisessa sekä meikkaamisessa. Jälkimmäinen on jäänyt osaksi siksi, että koen meikin epämukavaksi. Lisäksi ihoni on tykännyt meikittömyydestä. Huulipunaa tai sävyttävää huulirasvaa laitan joskus. Huulimeikit ovat jääneet todella vähälle siksi, koska Juniori mielellään ”auttaa” levittämisessä.

Vaikka vauva-arki tuo aikatauluihin hieman hektisyyttä, yritän panostaa ihonhoitoon. Budjettini vuoksi olen päätynyt testailemaan nk. halpiksia. Satunnaisesti olen ottanut rinnalle jonkun arvokkaamman tuotteen, mutta usein halpikset ovat osoittautuneet yllättävän toimiviksi. Jos rehellisiä ollaan, yhtä tuotetta lukuunottamatta kaikki käyttämäni ihonhoitotuotteet kuuluvat halpis -kategoriaan.

Cien -silmänympärysvoide

Tämä on ollut käytössä jo vuosia. -Ei tosin sama pakkaus. Hinnassa ei ole tapahtunut dramaattisia vaihteluja, vajaalla kolme euroa edelleen. Cienin silmänympärysvoide kosteuttaa sopivasti eikä ärsytä ihoa. Olen kokeillut mm. Lumenen silmänympärysgeeliä, mutta se ei kosteuttanut riittävästi. Joskus aikoinaan testasin Rainbown halpisversiota.

Tuotteen kerrotaan sisältävän mm. hyaluronihappoa ja Q10 -entsyymiä. Jos rehellisiä ollaan, en tiedä ovatko rypyt vähentyneet tai onko niiden kehittyminen hidastunut. En näet tiedä kuinka nopeasti ryppyjä tulisi ilman silmänympärysvoidetta. Silmänympärysvoide mikä kieltämättä kiinnostaisi, olisi sellainen joka oikeasti häivyttää tummia silmänalusia. Minulla silmät ovat ”syvällä” ja ihoni on kokonaisuudessaan ohut. Ihan sama miten paljon nukun, silmänaluset pysyvät tummina. Tosin univaikeudet ja esimerkiksi satunnainen anemia kyllä tummentavat sävyä entisestään. Vaalentavaa silmänympärysvoidetta odotellessa..

Cien -seerumi

Seerumeiden suhteen olen ollut laiska. Olen kyllä kokeillut Lidlin halpisversion lisäksi mm. LV:n, V10Plussan ja Lumenen seerumeita. Aiemmin testasin parin pakkauksen verran Lidlin Cellular Beauty -merkkistä seerumia, mutta tuote sai ihon hieman ärtyneeksi. Lumenen Valo -tuotesarjan seerumi oli ok, mutta en havainnut merkittäviä muutoksia.

Kaikessa pinnallisuudessani ja taas yhdellä Lidlin reissulla mukaan lähdi Cien -merkkinen seerumi.Tuote yllätti positiivisesti. Iho ei punoittanut. Tuote kosteutti todella hyvin ja teki ihon ties mistä syystä jopa paremman näköiseksi. Näiltä näkymin tätä tulee hankittua myös uudelleen. -Ellei hyvää kilpailijaa löydy. Mitä oikeastaan haen seerumilta? Ehkä jotain ”taikaa” mikä saisi ihoon elinvoimaisuutta (klisee!) ja… sellaista häivyttää merkkejä siitä että olen 37-vuotias 7kk:n ikäisen vauvan yh-äiti? -Ei sillä ettenkö lastani rakastaisi ja olisi onnellinen siitä mitä saan olla. En vain aina osaa olla kiitollinen peilikuvalleni.

Cien -yövoide

Tätä tuotetta on myös tullut käytettyä melko pitkään. Tuotetta on kenites vuosien varrella päivitetty, mutta olen ollut varsin tyytyväinen tähän yövoiteeseen. Osan mieleen koostumus voi olla turhan rasvainen, mutta omalle ihotyypilleni se sopii. Voiteessa ei ole liikaa hajusteita, mikä on suuri plussa. Jostain syystä myös ihoni ärtyy liian voimakkaista hajusteista.

Kiitos paksun koostumuksen, voide on myös melko riittoisaa. Saman purkin sisältö palvelee useamman viikon, ja hinta jää reippaasti alle neljän euron. Yövoiteelta toivon hoitavaa ja kosteuttavaa vaikutusta. Tiedä häntä voiko yövoiteelta odottaa pigmenttiläiskiä tasoittavaa vaikutusta, mutta se kieltämättä olisi mukava lisä. Nim. Nuoruus sijoittui aikaan kun rusketus oli ehdottomasti muotia ja aurinkovoiteessa SK20 oli liian korkea. Nyt siis nautitaan noista kivoista läiskistä.

Freeman -kasvonaamio

Tämä tuli hankittua muuten vain. Tuotteella pitäisi olla puhdistava ja kirkastava vaikutus. Onko näin? Totta puhuen käytän tätä niin satunnaisesti etten osaa sanoa. Iho on näyttänyt hyvältä naamion käytön jälkeen, eli eipä tästä ainakaan haittaa ole ollut. Vauva-arjessa kasvonaamiot ovat vähän haasteellinen hoitotuote, sillä niiden käyttö on ajoitettava riittävän hyvin.

Naamio on peel off -tyyppinen, eli annetaan kuivua ja irroitetaan. Tuote on sopinut hyvin ihotyypilleni. Naamion irrottaminen on hieman työlästä, mutta ei vaadi korkean tason näppäryyttä. Ostanko tätä jatkossa? -Vaikea sanoa. Olen näitä tuubeja silloin tällöin elämäni aikana hankkinut, ja usein tuntuu ettei niiden sisältö lopu koskaan. Luulen että seuraavaksi voisin harkita enemmänkin hoitavaa kuin puhdistavaa naamiota.

Cien -misellivesi/misellaarivesi (kumpi se sitten on???)

Tälle ei ole löytynyt kilpailijaa. Olen kokeillut Garnierin misellivettä, mutta hintalaatusuhde Cienin versiossa on vienyt voiton. Tuote ei kuivata ihoa ja on riittävän hellävarainen. Misellivedestä tuli minun juttuni silloin, kun kiinnostuin vedettömästä ihonpuhdistuksesta. Toki vettä tulee jonkin verran käytettyä, mutta ideana oli luopua vedellä huuhtelemisesta niin paljon kuin mahdollista. Ihoni tykkäsi tästä muutoksesta erittäin paljon. Jos pientä kritiikkiä annan, niin kaikessa kätevyydessään pumppupullo muuttuu epäkäytännölliseksi kun pullon sisältö alkaa olla loppusuoralla. Makuasia?

Cien vartalovoide

Kerralla reilusti! Minulla on hieman erikoinen tapa käyttää tätä voidetta. Kesällä käytän tätä sellaisenaan, mutta syksyllä, talvella ja keväällä lisään joukkoon muutaman pisaran baby oilia. Erityisesti suihkussa käyminen kuivattaa ihoa tehokkaasti, mikä taas tuo atooppiset piirteet turhankin paljon esille. Tuolla pienellä kikalla olen saanut jopa niinkin hehkeän kuin Xtran kosteusvoiteen tehokkaaksi.

Jälleen plussaa riittävän miedosta tuoksusta ja toisaalta myös kevyestä koostumuksesta. Voide levittyy helposti. Olen kokeillut järeämpää versiota erittäin kuivalle iholle, mutta voide ei oikein levittynyt eikä imeytynyt kunnolla. Tämä sen sijaan pelittää paremmin, ja baby oililla saa hyvin tehoa kosteuttamiseen. Koska öljyä lisätään vain muutama pisara, iho ei jää öljyiseksi. Tämän pullon hinta on hieman noussut sinä missä muutkin, mutta riittoisuus kompensoi. Alle kahden euron tuotteeksi erittäin hyvä!

Bellavita -päivävoide

Kerrankin tuote mikä ei kuulu halpis -kategoriaan! Bellavitan käyttö jäi raskausaikana varmuuden vuoksi tauolle. Tiedä häntä ovatko A-vitamiinin määrät oikeasti niin suuret että haittaa olisi, mutta halusin pelata varman päälle. Aloitin Bellavita -voiteiden käytön ihan silkasta mielenkiinnosta. Toisaalta retinolin vaikutus ihonhoidossa oli juuri tullut esille, ja mainonnasta provosoituneena sorruin kokeilemaan. Silloinen Bellavita -voide oli hajun suhteen mielenkiintoinen: oli hajustetu tai ei, voide haisi pahalta. Käytin sitä silti, koska voide sattui sopimaan iholleni.

Bellavita uudisti tuotteensa jokunen vuosi sitten. Aluksi uusi versio tuotti hieman ongelmia. Iho alkoi hilseillä. Oletin että kyseessä on jokin yliherkkyysreaktio. Raskauden jälkeen kokeilin tuotetta uudelleen. Koska iho ei muuten ärtynyt, jatkoin kokeilua. Ilmeisesti hilseily olikin ihon uudistumista, sillä parissa viikossa ihoni alkoi näyttää selkeästi paremmalta. No, raskaus- ja raskauden jälkeiset hormonit saattoivat vaikuttaa myös, mutta tätä voidetta on tullut käytettyä. Verrattuna aiempaan versioon, nykyinen Bellavita on koostumukseltaan kevyempi ja tuoksu parempi. -Ja riittävän mieto. Tässä Bellavitan päivävoiteessa on myös C- ja E -vitamiinia. Sanoisinkos että jatkoon! Ehkä jossain vaiheessa testaan myös yövoidetta.

Löytyykö muita halpistuotteiden harrastajia?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *