Hae
Aliisa ihmemaassa

Aiheet joista en ole valmis kirjoittamaan

Tämän blogin pitäminen on minulle täysin harrastus, tosin toivon että muutamat aiheet voivat toimia vertaistukena. Yleisten aiheiden lisäksi kirjoitan paljon omasta elämästäni ja kokemuksistani. Facebookin alkuvuosina kuuluin joukkoon jolle oli ”hieman” hämärää mitä someen kannattaa kirjoittaa. Taisin olla raskaan sarjan angstaaja. Ja kyllä, minäkin naputtelin julkaisuja hetkinä joina todellakaan ei olisi kannattanut. Kieltämättä tämä hävettää vieläkin.

Koska blogini on julkista luettavaa, joudun säännöllisesti miettimään aiheita mistä en halua kirjoittaa. Mistään yllättävistä asioista ei ole kyse, osa taas liittyy yksinkertaisesti asialliseen käytökseen sosiaalisessa mediassa. Missä rajani tällä hetkellä kulkevat?

Juniorin oikeus yksityisyyteen

Olen laittanut Juniorin kuvia someen, mutta en halua että kasvot näkyvät. Vaikka kyseessä on vasta vuoden vanha lapsi, en missään nimessä halua julkaista lapsestani kuvia ilman vaatteita, en edes vaippasiltaan. Myös oikea nimi tulee pysymään poissa sosiaalisesta mediasta. Kun hän itse joskus tulee siihen ikään kun sosiaalinen media siirtyy hänen käyttöönsä, tulen pitämään tiukat luennot mitä saa, ja mitä ei saa julkaista. Onneksi/toivottavasti tähän on vielä todella paljon aikaa.

Itse asiassa olen miettinyt kuvien rajoittamista nykyisestäkin. En myöskään halua kirjoittaa Juniorin mahdollisista terveystiedoista, tarkoista mitoista tai muustakaan vastaavasta. En tarkoita tällä sitä etteivätkö ihmiset saisi julkaista lapsistaan kuvia. Se on jokaisen henkilökohtainen päätös. Olen itse saanut lapsena mahdollisuuden yksityisyyteen, ja haluan antaa saman omalle lapselleni. Vaikka ajat ovat muuttuneet eikä sosiaalisesta mediasta ollut lapsuudessani tietoakaan, saakoon Juniori pitää yksityisyytensä.

Exien haukkuminen

Tämä on aiheuttanut mielessäni pientä ristiriitaa. Olen kirjoittanut avoimesti avoliitosta alkoholistin kanssa, eikä siihen ole paljoa kehumista liittynyt. Toisaalta en (mielestäni) ole harrastanut ihmisen haukkumista. Jos joku kirjoittaisi parisuhteesta narkkarin kanssa, mielestäni kyseessä on laajempi kokemus. Kyse ei ole enää siitä että joku on ärsyttävä ja lopulta sukset menivät ristiin ja tuli ero.

Kyllä, suhteeni alkoholistin kanssa aiheutti omat traumansa joita prosessoin niin kauan kuin on tarpeen. Kyseessä kuitenkin on sairaus. Enemmän koen tarpeelliseksi tuoda aiheeseen liittyvissä teksteissäni esille sen, ettei juominen ole koskaan toisen ihmisen syy. Kyse on kuitenkin hieman eri mittakaavan asiasta kuin siitä, etteivät ihmiset yksinkertaisesti tule keskenään toimeen.

Myös minä olen nuorempana kokenut tällaisia suhteita. Toinen osapuoli ärsytti, mutta aika varmasti hoidon tasapuolisesti osuuteni ärsyttävyydessä. Tangoon tarvitaan kaksi, samoin siihen etteivät askeleet mene yksiin. Nyt en tarkoita tilanteita, joissa toinen osapuoli tekee jotain sen verran merkittävää mikä kaataa parisuhteen. Joskus ihmiset eivät yksinkertaisesti sovi yhteen vaikka miten yrittäisivät. Koen paljon rakentavammaksi hyväksyä asian, kuin vatvoa mikä toisessa osapuolessa on vikana.

Sitten olisi vielä elämän jatkuminen. Toki traumoja on tärkeä käsitellä, mutta negatiivisuuteen ei kannata tarttua. En halua kannustaa lukijoitani rypemään ketutuksessa minkä toinen ihminen on mahdollisesti saanut aikaan. On aivan eri asia käsitellä kokemuksia kuin jumittaa niissä. Elämä jatkuu, mutta sekin menee vauhdilla ohi jos ajan käyttää katkeruuteen.

Parisuhdeasiat liian yksityiskohtaisesti

Välillä mietin olenko jo nyt kirjoittanut liian avoimesti. Olen siis julkisesti tunnustanut olevani sinkku ja joskus miettiväni mahdollisuutta parisuhteen aloittamiseen, mikäli toinen osapuoli sattuu löytymään. Olen myös julkisesti todennut olevani erittäin passiivinen asian suhteen sillä vielä ei ole aika moiseen, ja haluan varmistaa että Juniori on priorisoitu. Näin ollen minua ei löydy miltään deittisivustolta, ellei sitten joku cat fish ole ollut todella tylsistynyt.

Jos/kun jotain kautta viitsin ja olen valmis tekemään asialle jotain, en tule mainostamaan tällä. Katsoin kyllä aikoinaan Sinkkuelämää -sarjaa, mutta itse haluan pitää parisuhdeasiat yksityisinä. Syy on yksinkertainen: sen lisäksi että koen asian henkilökohtaiseksi, se on henkilökohtainen myös toiselle osapuolelle. Sen kuitenkin voin julkisesti todeta, että lapsen myötä aiempi sinisilmäisyys tulee deletoitumaan. -Ja ehkä minäkin olen sen verran epäilyttävä että toisen osapuolen kannattaa miettiä muutaman kerran ennen lähestymistä?

Esim. vaatemaku on niin ja näin..

Lähipiirini ja heidän asiansa

Kirjoitan korkeintaan sillä tasolla että minulla on perheenjäseniä, mutta tarkemmin en heistä halua kirjoittaa. Kysymys on jälleen yksityisyyden suojelemisesta. Eri asia on, jos joku heistä erikseen haluaisi päästä blogiini jonkun aiheen yhteydessä. Muussa tapauksessa perheeni on se osa yksityiselämääni, josta en kirjoita.

Perheeni ja läheiset ystäväni eivät ole itsestäänselvyys, minkä vuoksi haluan pitää heidät somen ulkopuolella. Mielensäpahoittajat, älkää provosoituko. Tässä on sama juttu kuin lapsen kuvien julkaisemisessa. Jos joku sellaista harrastaa, hyväksyn sillä se on heidän valintansa. Minun valintani on pitää nämä ihmiset somen ulkopuolella ja osana yksityiselämääni.

Työasiat

En ole koskaan halunnut tarkasti paljastaa blogissani mitä työtä teen. Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä, että kaikki työni mitä olen tehnyt vaatii tietosuojan. Haluan myös pitää erillään ns. työroolin siviiliroolistani. Totta puhuen en kirjoittaisi mitään työhön liittyvää sosiaalisessa mediassa. Korkeintaan totean saapuneeni töistä kotiin tai meneväni töihin. Tai jos tekisin etätyötä, aloittaisin työt ja lopettaisin työt kyseisen päivän osalta. Tai ehkä en kertoisi näitäkään.

Tämä on asia, mistä minulla voisi olla terävämpääkin sanottavaa. Joskus ihmettelen miten avoimesti ja enempiä miettimättä ihmiset kailottavat työasioitaan somessa tai esimerkiksi julkisilla paikoilla. Nyt en tarkoita työpaikan mahdollisen lounastarjonnan sisältöä, vaan asioita joiden kaiken järjen mukaan kuuluisi pysyä työpaikalla. Eri asia on kommentoida esimerkiksi työpäivän sujuvuutta.

Millaisia asioita sinä et halua jakaa somessa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *