Hae
Aliisa ihmemaassa

Helppo moussekakku: Valkosuklaa-mustaherukka

Olen todella laiska leipomaan muuta kuin ”vakiotuoteita”. Käytännössä tämä tarkoittaa kerran parissa viikossa leivottavaa, paria pellillistä sämpylöitä. Nyt on tapahtunut jonkinasteinen ihme: olen löytänyt makeiden leipumusten kategoriasta jotain mikä on onnistunut kolmesti: valkosuklaa-mustaherukka -kakku. Kyseessä on ns. moussekakku joka ei vaadi uunin käyttöä.

Muihin hyydytettäviin kakkuihin verrattuna tämä valkosuklaalla hyydytetty moussekakku on siitä mukava, että hyytyminen tapahtuu hieman nopeammin. Tosin olen antanut olla kylmässä yön yli, joten tarkkaa aikaa en osaa sanoa. Pohjaan voisi varmaan käyttää vähemmänkin keksejä, mutta itse tykkään että tuota seosta on riittävästi. Nim. Inhoan liian pienen määrän sovittelua vuokaan.

Pohja:

Rasvaa ja Digestive -keksejä (käytin puolet pakkauksesta)

Täyte:

200 g mustaherukoita (itse poimin, nimittäin Prisman pakastimesta)

1 prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (voi olla pienempi 2 dl:n tai suurempi 2,5 dl:n)

Reilu 0,5 dl maustamatonta jogurttia

300 g valkosuklaata

Valmista pohja, eli murskaa Digestive -keksit, lisää rasva ja sekoita kunnes koostumus on sopiva. Levitä vuoan pohjalle.

Soseuta riittävästi sulaneet mustaherukat ja lisää joukkoon jogurttia.

Vaahdota vaniljakastike, lisää joukkoon marja-jogurtti -sose.

Sulata paloiteltu valkosuklaa miedolla lämmöllä.

Lisää sulatettu valkosuklaa varovasti täytteeseen. Kaada täyte kakkuvuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa.

Tätä samaa ohjetta voi soveltaa käyttämällä mustaherukoiden sijaan esimerkiksi mustikoita, mansikoita tai vaikkapa vadelmia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *