Hae
Aliisa ihmemaassa

Ero Coca-Colan ja Pepsin välillä, Netflix, kampaamot: Näistä olen aivan pihalla

Säännöllisesti kuulen asioita joita mm. jokainen tekee, tai vähinkäänkin tietää. Joskus tunnen eläväni aivan toisessa maailmassa, tai ehkä jopa aikakaudella. Minulla on ns. oma juttuni ja harrastukseni joihin panostan. Ja nyt, ilman suurempia selityksiä itse syntilistaan:

En ole ikinä käyttänyt Netflixiä

Toisaalta.. asia selittyy osaksi sillä, etten edelleenkään omista televisiota. Läppärin kyllä, mutta tällä muinaismuistolla ei elokuvia katsota. -Hyvä kun etätapaamiset onnistuvat. Puhelin taas.. anteeksi, mutta minusta on ankea ajatus katsoa kokonaista elokuvaa tai edes tv-sarjaa puhelimen näytöltä. Vaikka pärjäsin nuorena varsin pieniruutuisella kuvaputkitelevisiolla, puhelimen näytön koko ylittää rajani.

Tuleeko Netflix tai muu vastaava joskus käyttöön? Ehkä? Television hankin siinä vaiheessa, kun minulla aikaa katsoa sitä enemmän kuin kolme minuuttia putkeen. Vaikka lasten ruutuajasta sanotaan mitä, luulen että sallitulla määrällä ruutuaikaa tulen vapauttamaan itselleni ruudutonta aikaa. Minut on aikoinaan saatu istumaan nätisti yhdessä paikassa laittamalla video pyörimään. Samalla vanhempani saattoivat saada häiriötöntä aikaa kotitöihin tai vaikka ihan vain olemiselle.

Jos en itse kiinnostu elokuvista ja tv-sarjoista, Juniorin tultua tiettyyn ikään häntä ne voivat kiinnostaa ihan jo kaveripiirin kautta. Voisin toki yrittää kasvattaa lapseni 100%:sesti älylaitteiden ulkopuolella, mutta en näe siihen tarvetta. Rajat kyllä tulee olemaan, niistä en tingi. Tosin olemme Juniorin kanssa sen verran vahvatahtoisia, että luvassa voi ennen pitkää olla jokunen tahtojen taistelu. Lopputulos voi myös olla 1-0 Juniorin ja Netflixin hyväksi.

Ja tällä Junioria ei voi ihan hetkeen viihdyttää..

En maista eroa Coca colan ja Pepsin välillä

Coca-Cola, Coca-Cola Zero, Pepsi, Pepsi Max.. kaikki maistuvat makealle ja sille jollenkin cola -aromille. Light -versiot tunnistan juuri ja juuri ”vetisyydestä”, mutta muuten suuni tunnistaa vain makeuden. -Ja sitäkin on liikaa. Erotan toki eri limujen maut toisistaan (luulisin??), mutta Coca-Cola ja Pepsi Zerosta ja Maxista puhumattakaan… Ns. sokeriversiot erotan keinotekoisesti makeutetusta versiosta. -Tai sitten en? Yhteenveto: Jokainen vaihtoehto on turhan makea.

Tämän maun ainakin tunnistan joukossa..

En ole koskaan tilannut mitään Zalandolta

Kaikki tästä ovat puhuneet jo vuosia ja kokemukset ovat olleet positiivisia. -Enkä usko että jokaisella kertojalla on taustalla kaupallinen yhteistyö. Ole päässyt puoli askelta lähemmäksi siinä mielessä, että olen selaillut paria vaatekappaletta jotka ehkä voisivat olla jopa kivoja. Tilaamiseen asti en ole päässyt, enkä tiedä pääsenkö. Toisaalta pidän enemmän vaatteiden ostamisesta paikan päällä.

En toisaalta ole tilannut vaatteita muutenkaan nettikaupasta. Lappuhame on merkittävä poikkeus. Koska vastaan kooltani (kuulemma) 12-vuotiasta, oikean koon löytyminen on oma haasteensa. Toisaalta vartaloni on aikuisen naisen vartalon mallinen, en voi suoraan tilata vaatteita senttikokojenkaan puolelta. Todellisuudessa kokoja varmaan löytyisi, mutta jokin kynnys minulla tässäkin asiassa. Nim. Pongasin kivan ja edullisen skottiruutuhameen..

Tätäkin sai aikoinaan lyhentää reilusti..

En ole käynyt kampaajalla vuoden 2005 jälkeen

Totta. Kukaan hiusalan ihminen ei ole koskenut hiuksiini tuon jälkeen. Tuolloin tapahtui viimeinen kampaajan tekemä hiusten tasoitus ja värjäys. Tämän jälkeen alkoi kotivärjäykset. Lapsuudessani oli muutama muoti-ilmiö: polkkatukka, permanentti ja punainen hiusväri. Tai oranssi se taisi enemmänkin olla. Jos joku värjäsi tukkansa, väri oli automaattisesti punainen.

Polkkatukka oli ns. kesätukka, mitä ei tarvinnut laittaa kiinni. Toisaalta oli autuus kun tukan sai jälleen ponnarille! Kerran erehdyin leikkauttamaan ns. poikatukan. Tätä kaduin niin, että lopputuloksena oli tukan kasvattaminen. Permanentti taas kuului asiaan koko 90-luvun ajan. Ensimmäisen ”permiksen” sain (vanhempani uuvuttavan kinuamisen jälkeen) ehkä 11-vuotiaana. Kieltämättä lopputulos oli oikein kiva! Tukkani oli hieman yli polkkapituuden, ja kiharat tekivät nukkemaisen lookin. Permanentin kasvaminen pois olikin sitten vähemmän tyylikästä..

Joku varmaan pitää minua hulluna. Toisaalta reilu neljä vuotta sitten lopetin hiusten värjäämisen. En käytä muotoilutuotteita, hiuslakkaa tai mitään muutakaan ylimääräistä. Pesuun käytän päänahan kulloiseenkin tilaan sopivaa shampoota. Näin kesäaikaan hoitoaineena toimii ns. etikkahuuhde. Jos potentiaalisia ilmansaasteita ei lasketa, hiuksiini ei pääse mitään ylimääräistä. Luulisin? Hiusten tasoituksen hoidan itse, vaikka ammatti-ihminen tekisi varmaan parempaa jälkeä. Ehkä joskus..

Löytyykö muita, joilta tekstissä mainitut asiat ovat tekemättä/ osaamatta?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *