Hae
Aliisa ihmemaassa

Kevät, tule jo!!

Säästä ei saisi valittaa. Ennemmin tai myöhemmin joku sanoo: se on pukeutumiskysymys! Tai suosikkini eli inhokkini: Nauttikaa nyt tästä kunnon talvesta! Ainakaan ei voi sanoa ettenkö olisi panostanut ainakin ensimmäiseen. Minulla on (lähes) kaikki asianmukaiset sadevarusteet sekä vaatetta kovempiakin pakkasia varten. Olen myös hankkinut kumisaappaat joilla voi kuivin jaloin kävellä ties missä loskan ja tulvivan jalkakäytävän yhdistelmässä. En edelleenkään ole oppinut nauttimaan ihan joka säästä. Poikkeuksena totuttuun, tänä aamuna nähty vesisade selkeät lämpöasteet herättivät toivoa! Olisiko viimein tulossa kevät..

Tässä vaiheessa talvea, eli kevään kynnyksellä alan täysin kyllästyä talveen. -Olkoon vaikka miten kunnon talvi tahansa. Joskus mietin, olisinko tyytyväisempi maantieteellisesti sellaisella alueella, jossa olisi esimerkiksi kesä ympäri vuoden. Todennäköisesti keksisin jotain valittamisen aihetta missä tahansa. Miksi paljon hehkutettu kunnon talvi alkoi ärsyttää? Mitä erityisesti kaipailen? 

Lenkkarikelit

Minulla on oikein hellyyttävä talvikengät, itse asiassa kahdet. Niillä on ollut hyvä kävellä, ja molemmat ovat pelittäneet hyvin liukkaallakin säällä. Nyt alan vain kyllästyä niihin. Olisi niin kiva vaihtaa kevyempiin lenkkareihin ja saada kävellä kuivalla kävelytiellä! Kaipaan myös pikku hiljaa aikaa jona vaunut liikkuvat kevyemmin. No, toki lisävastus kohottaa kuntoa, mutta mieluummin kohottaisin sitä jo muulla tavalla.

Nyt ei jaksaisi näitä enää..

Tosin onnistun laadusta riippumatta tuhoamaan noin 1-2 lenkkarit kauden aikana, joten nyt on sopiva aika tehdä taas valintoja. Luulen että kalleimmat merkkikengät jäävät taas kaupan hyllylle, mutta laatuun kiinnitän sitäkin enemmän huomiota. Hyvän istuvuuden ohessa tärkeää on riittävän taipuisa pohja ja keveys. Toivottavaa olisi myös, ettei pohja kerää sisäänsä soraa heti parin käyttökerran jälkeen. Näistäkin on kokemusta.. Kenkävinkkejä ihmiselle joka kävelee, juoksee ja hyppii paljon, ja jonka jalat ovat taitoluistelun ansiosta epämuodostuneet?

Juokseminen

Omalla kohdallani voisi puhua hölkkäämisestä. En ole vuosiin treenannut juoksemista tavoitteellisesti, mutta intervalli -tyyppinen harjoittelu sekä spurtit tuovat perinteiseen lenkkeilyyn mukavaa vaihteluaa ja toisaalta haastetta. Toki tässä talven aikana ja erityisesti viime viikkoina on tullut kokeiltua hölkkäämisen ja reippaan kävelyn vuorottelemista. Mutta tässä vaiheessa melkein kevättä alkaa kaivata vähän mukavampaa alustaa. Eli lumetonta (ja mielellään loskatonta) kävelytietä.

Olen kieltämättä miettinyt, kokeilisiko kevään ja kesän aikana ottaa aikaa. Aiemminkin tuli pohdittua julkisesti Cooperin testiä. Eri asia on, saanko sellaista aikaiseksi. Mikäli onnistun, pitää pyytää joku laskemaan kierroksia. On nimittäin aika varmaa, ettei keskittymiseni riitä 12 minuutin aikana sekä ajan ottamiseen että kierrosten laskemiseen.

Pystyykö tähän vielä..

Kevyempää vaatetusta

Eihän noissa talvivaatteissa ulkoisesti vikaa ole, mutta nyt alan vähän kaivata kevyempää vaatetusta. Erityisesti kaipailen hupparikelejä sekä ihan tavallisia lenkkeilytrikoita myös ulkosalla. Shortsikeleistä ei parane haaveilla vielä liikaa. Mutta tosiaan, ai että olisi ihana saada pian sellaisia lämpötiloja, että huppari ja treenitrikoot riittävät! Ehkä voisin innostua jopa vähän päivittämään näitä vaatteita.. nim. Käytän vaatteet oikeasti loppuun asti.

Pipokauden loppuminen

Kyllä kiitos! Jopa minä haluan panostaa hiusten laittamiseen sen verran, että voisin pitää muitakin kampauksia kuin tätä iänikuista lettiponnaria! Mutta tämä nyt sattuu olemaan niitä harvoja kampauksia, jotka eivät piposta kärsi. Letti toki kärsii, mutta äkkiäkös sen letittää uudelleen.

Toinen pinnallinen syy odottaa pipokauden päättymistä on hiusten hiusten likaantuminen. Vaikka kuontaloni ei tarvitse pesua kuin pari kertaa viikossa, pipolla on taipumus deletoida hiustenpesun vaikutuksia. Ja sitten kaikkein aikuismaisin syy: en tykkää pipoista tai päähineistä ylipäänsä. Tosin ylioppilaslakki on joinakin vappuina eksynyt päähäni. Myönnän myös käyttäväni pyöräilykypärää.

Ulkoliikuntapaikat ja leikkipuistot

Näihin molempiin pääsemista odottelen jo innolla! Periaatteessa molempiin voisi mennä nytkin, mutta lumettomaan aikaan hyödyntäminen on aika lailla helpompaa. On varmasti monia, jotka samanikäisen kanssa ovat ehtineet korkata leikkipuistot ja muut huvitukset. Meillä Juniorin unet ovat olleet yhdistetty ulkoiluun ja mukana on ollut yleensä kauppa- tai kirjastoreissu. Kenties puhtaasta laiskuudesta olen päätynyt loppupäivän viettämään enemmänkin sisäleikkien parissa. -Siis muiden pakollisten töiden ohessa.

Yhteisjumppaa viime kesältä

Todennäköisesti leikkipuistoissa Juniori näin alkuun testailee keinumista, ja miksei konttaamista vähän uusissa olosuhteissa. Voi olla että hiekkalaatikko leluineen kiinnostaa vasta vähän myöhemmin. Mitä nyt olen nuoren herran liikkumista ja seikkailemista seurannut, luulen että konttaaminen ja pienimuotoinen kiipeily tulevat olemaan kevään ja kesän juttu. Ja kuten olen uhannut, kenties oikeasti otamme pallon käyttöön..

Kevättä odotellaan siis! Kunnon talvi, en enää jaksa sinusta nauttia. Voisitko siis ystävällisesti aloittaa vuosilomasi?

Onko muita jotka haluaisivat vaihtaa kunnon talven kevääseen?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *