Hae
Aliisa ihmemaassa

Haaste lukijoille: Kehokiitollisuus – Kiitän kehoani näistä asioista

Kehopositiivisuus on ollut puheenaiheena jo tovin. Itse pidän kyseistä aihetta tärkeänä, mutta vähintään yhtä tärkeää on määritellä sen sisältö. Oma mielipiteeni on, että kehopositiivisuus kohdistuu vähän liikaa ulkonäköön. Kaikessa epäkäytännöllisyydessä ja analyyttisyydessäni olisin valmis kohdistamaan huomion enemmän käytännöllisyyteen: mitä keho ihmiselle antaa? Tällä tekstillä haastan teistä jokaisen pohtimaan, mistä olette kehollenne kiitollisia. Minä kiitän kehoani näistä asiasta:

Olet osa identiteettiäni

Kiitän kehoani siitä, että se on muokannut identiteettiäni olemalla osa minua. On mukavaa olla alle 160-senttinen, se tekee minusta omanlaisen. Olen oppinut pitämään siitä, että katson muita ylöspäin sekä ylipäänsä oppinut pitämään tästä perspektiivistä. Kehoni antaa minulle myös aavistuksen verran androgyynin olemuksen, mistä pidän. Kehoni on myös kannustanut minua haastamaan stereotyyppisten naisellisten piirteiden roolin.

Kiitän kehoani siitä, ettei se jättänyt minua ulkoisesti ennalta-arvattavaksi. Mahdolliset yleisistä ihanteista poikkeavat piirteet tekevät minusta yksilön. Kehoni muuttuu hitaasti, mutta varmasti. Ajan myötä osa minusta veltostuu ja osa jäykistyy. Jotain lähtee, jotain tulee lisää. Osa näistä muutoksista on alkanut näkyä, mutta pidän niistäkin. Ne ovat osa elämää, missä kehoni kulkee kanssani ollen myös osa minuutta.

Olet omaksunut uusia taitoja

Kiitän kehoani siitä, että se on antanut oppia tänäkin päivänä uusia taitoja: pieniä ja suuria. Kehoni on mukana harjoitellessani käsilläseisontaa, piruetteja, hyppyjä ja askeleita jäällä. Sormeni ovat yhteistyössä aivojen ja muiden aistien kanssa oppineet uusia piano- ja viulukappaleita. Tähänastisen elämäni aikana vasen käteni on piirtänyt ja maalannut lukuisia kuvia, pieniä ja suuria. Osa post-it -lappujen kokoisia, osa alikulkutunnelin seinien kokoluokkaa.

Kiitän kehoani myös siitä, että se näyttää vielä tässäkin iässä olevan mukana uusien taitojen oppimisessa. Vaikka harjoittelun on mentävä enemmän kehon ehdoilla, kehoni ei ole vaatinut luopumista mistään sellaisesta, mitä olen halunnut harjoitella. Ehkä aina ensimmäinen vaihtoehto ei ole keholleni mieluisin, mutta kehoni antaa minulle merkkejä lukuisista tavoista harjoitella sekä ideoita uuden oppimiseen.

Venyttelyä ennen kisaa. Muistaakseni suoritus ei mennyt ihan nappiin..

Olet antanut anteeksi kaltoinkohtelun

Kiitän kehoani anteeksiantamisesta. Olen kohdellut sitä kaltoin viemällä sitä eri tavoin, ja ennen kaikkea väärällä tavalla äärirajoille. Anoreksia jätti jälkiä, mutta kehoni antoi myös paljon anteeksi. Olen saanut anteeksi liian pienet ravintomäärät, liian suuren määrän liikuntaa suhteessa palautumiseen, malttamattomuuden ja ennen kaikkea inhon kehoani kohtaan. Inhosin jotain niin läheistä kuin kehoani, mutta kehoni antoi sen anteeksi.

Olet tehnyt minusta äidin ja antanut lapselle ravintoa

Kiitän kehoani elämäni tärkeimmästä asiasta: Juniorista. Kiitän kehoani siitä, että se antoi minulle mahdollisuuden tulla äidiksi. Kiitän kehoani siitä, että se antoi uuden elämän kasvaa sisälläni sekä varjella sitä niin kauan, että uusi elämä oli valmis syntymään tähän maailmaan. Kiitän kehoani myös siitä, miten se kesti raskauden ja synnytyksen.

Kiitän kehoani myös siitä, että se on antanut lapselleni sylin ja hoivan lisäksi ravintoa. Kiitän mahdollisuudesta imettää lastani edelleen sekä siitä, että minä ja lapseni olemme saaneet kokea onnistuneen imetyksen alusta asti.

Arvostat aina kun sinua kohdellaan hyvin

Kiitän kehoani siitä, että se näyttää arvostuksensa kun sitä kohdellaan hyvin. Kun panostan riittävään ja monipuoliseen ravintoon, kehoni ilmaisee arvostuksensa hyvänä olona ja energisyytenä. Kun maltan mennä ajoissa nukkumaan, kehoni kiittää virkeydellä ja aivoni antavat paremman keskittymiskyvyn. Kun huollan kehoani venyttelemällä ja panostamalla palautumiseen, kehoni on liikkuvampi ja vetreämpi.

Kun annan keholleni mitä se kaipaa, kehoni antaa aina jotain takaisin. Hyvää oloa, hyvää mieltä, energisyyttä, suorituskykyä, rentoutta, uusia mahdollisuuksia, Juniorille maitoa ja huolenpitoa sekä ikimuistoisia hetkiä. Kiitän kehoani tästä kaikesta, ja haluan tehdä parhaani pitääkseni siitä huolta.

Mistä sinä olet kehollesi kiitollinen?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *