Hae
Aliisa ihmemaassa

Edellisen treeniviikon kuulumisia: vielä vähän enemmän lihaskuntoharjoittelua?

Kulunut viikko oli vielä hieman intensiivisempi, mutta ei merkittävästi. Jääharjoittelussa on pientä taukoa, tosin edessä on suurempi tauko. Tosin pian jää vaihtuu asfalttiin, sillä taitorullaluistelukauden avaus lähestyy. Mutta itse asiaan: Miten treeniviikko sujui?

Enemmän hölkkää

Mistään suurista kilometrimääristä en voi kirjoittaa, mutta ainakin matkat ovat pidentyneet. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että olen pidentänyt hölkkäosuuksia vaunulenkillä. Olen aloittanut jollain matkalla maamerkkeineen ja pidentänyt seuraavalla kerralla. Välillä taas esimerkiksi puolen minuutin vuorottelua kävelyn ja hölkän välillä. Kieltämättä on ollut mukava huomata, että matkat ovat pidentyneet ilman suurempaa rutistusta.

En tosiaan ole laskenut matkoja, mutta noin viiden kilometrin mittaisesta lenkistä ehkä reilu kilometri ainakin tulee hölkättyä. Mitään selkeää tavoitetta minulla ei ole. Mutta kuten joskus aiemmin kirjoitin, olen miettinyt cooperin testin kokeilemista omatoimisesti kesän aikana. Toinen vaihtoehto juosta esimerkiksi 400 metriä ja paranella aikaa. Lisävastuksena vaunut.. Ajan ottamisessa on vain yksi ikävä vaihe: lähtötilanne.

Vähän enemmän toistoja lihastreenissä

Liikkeet ovat pysyneet samoina, mutta toistoja ja sarjoja on tullut hieman enemmän. Mukavaa tässä oli se, että lisääminen ei vaatinut merkittävää rutistamista. Olen pysynyt samassa taktiikassa: lihaksia ei tarvitse rikkoa, mutta harjoitus saa tuntua. Nyt kun raskaudesta on lähes vuosi ja vatsalihakset vaikuttavat toipuneen, olen lisännyt myös vatsalihastreeniä. En todellakaan ole samoissa lukemissa kuin raskauttava edeltävänä aikana, mutta ehkä puolen vuoden sisällä lähelle päästään.

Eli jotain kehitykseen viittavaa on siis havaittu? Kieltämättä tällä viikolla houkuttelisi kokeilla jälleen rajoja, mutta skippaan. Lähes aina kyseisen innostuksen seuraaminen johtaa alamäkeen. Myös ylävartalon lihasten kansa on tuntunut tapahtuvan heräämistä. Suurin ihme taisi olla se, että pystyin yli vuoden kestäneen tauon jälkeen vetämään leukoja muutaman kerran. Älkää vaan kysykö liikkeen laajuudesta..

Off-ice harjoittelu?

Pientä parannusta olen ollut havaitsevinani hyppytekniikassa, mutta tänään kuvattuani ulkotreenin jälkeä olin hieman pettynyt. Okei, hypyssä oli varmuutta, mutta jostain syystä olin odottanut vauhdikkaampaa pyörimistä. Mutta harjoittelemalla lienee mahdollista tätäkin parantaa? Se hyvä puoli aktiivisessa ja systemaattisessa harjoittelussa talven aikana on ollut, että takapakkia ei ole tullut.

Vaikka siis jäällä ei ole mahdollista hakea kehitystä, jään ulkopuolella sen sijaan voi, sillä tänä keväänä ei tarvitse kaivaa aiempaa osaamista esiin. Tulevina päivinä tarkoitus olisi siis ottaa taas taitorullaluistimet käyttöön. Joka vuosi olen päättänyt aloittaa nollasta, mutta tänä vuonna voisin panostaa suojavarustukseen ja siten nostaa tavoitteita hieman korkeammalle. Käytännössä tämä tarkoittaa hyppyhousujen hankkimista muiden suojavarusteiden kaveriksi.

Tämän viikon teema?

Tällä viikolla olen panostanut kunto -ja voimaharjoitteluun vähemmän. Ihan lepoviikoksi tämä ei ole mennyt, mutta fokus on tällä kertaa koordinaatiossa ja kehonhallinnassa. Käytännössä tämä tarkoittaa eläinliikkeitä, tasapainoharjoituksia sekä erilaisia askellusharjoituksia joissa todennäköisesti saan jalkani solmuun. Valmentajani inspiroimana hommasin myös muutaman tennispallon, joiden kanssa yritän toistaa harjoituksissa tehtyä. Kolme palloa siksi, että minulle pitäisi riittää edes yksi Juniorin omiessa kaksi muuta palloa.

Nyt kun ulkona treenaaminen on taas mahdollista, yritän kehitellä erilaisia liikesarjoja joissa yhdistyvät staattiset tasapainoliikkeet, helpot voimisteluliikkeet sekä taitoluisteluhypyt. Tarkoituksena on antaa aivoille ja keholle hieman uusia ärsykkeitä ja testata kuinka hyvin perusliikkeet oikeasti ovat hallussa. Ensi viikko meneekin varmaan hieman leppoisammissa merkeissä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *