Hae
Aliisa ihmemaassa

Liikkuminen Juniorin kanssa: Kahvakuulailua ja konttauskilpailuja

Olen viime aikoina kirjoittanut paljon omasta liikkumisestani. Omasta liikkumisestani yli puolet menee vaunulenkin merkeissä, ja n. 10-20 minuuttia oman jumpan parissa. Juniorikaan ei ole jäänyt liikkumisen ulkopuolelle. Juniorin liikkumistaidot ovat kehittyneet siinä määrin, että yhteistä tekemistä alkaa jo löytyä. Juniori osaa seistä ja ottaa askeleita tukea vasten, mutta ilman tukea ei vielä nousta eikä oteta askeleita. Konttaaminen ja kiipeily sen sijaan sujuvat. Millaista yhteisliikuntaa meillä tällä hetkellä onkaan? Heti tässä vaiheessa pahoittelen esimerkkikuvien puuttumista. Syynä tähän on, etten julkaise Juniorista muunlaisia kuvia kuin sellaisia, joissa hänen kasvonsa eivät näy. 

Juniori kahvakuulana

Tämä harjoitusmuoto otettiin jo kesällä käyttöön. Mitä enemmän Juniori on kasvanut, sitä enemmän hän on tästä harjoittelusta pitänyt. -Ja äidin kunto on Juniorin kasvun myötä joutunut koetukselle. Tämä on meille molemmille hauskaa puuhaa, ja sopii mainioksi äidin taukojumpaksi ja Juniorin viihdyttämiskeinoksi. Itse asiassa joka aamu teen Juniorilla nostoja ihan vain pitääkseni lihakseni ajan tasalla, ja varmistaakseni että Juniorin aamu alkaa naurulla.

Koska rakas kahvakuulani paino on kymmenen kilon luokkaa, joudun hieman katsomaan millaisia liikkeitä teen. Molempien suosikki taitaa olla kyykky ja heilautus. Hyvänä kakkosena tulevat sängyn päällä tehtävät nostot, jotka päätyvät patjalla pomppimiseen. Siis hieman avitettu. -Niin, Juniori pomppii sängyllä, en minä. Vielä?

Konttauskilpailuja

Voi meidän polvia mutta voi sentään miten hauskaa tämä on! Leikin idea on yksinkertainen. Äiti tekee yllättäen spurtin, ja Juniori ottaa äidin kiinni tai halutessaan vaihtaa suuntaa niin että äidin pitää ottaa Juniori kiinni. Juu, tässä kuluvat äidinkin housut polvista, mutta on se sen riemun arvoista minkä tämä leikki saa aikaan! Tosin äiti fuskaa sen verran, että vaihtaa välillä karhukävelyyn. -Puolisalaa omia housujaan säästäkseen.

Tämä leikki keksittiin puolivahingossa. Kun Juniori oppi konttaamaan, hänestä oli hauska tulla äidin luo. Nyt leikkiä säestävät kiljadukset ja nauru. Ja kyllä, syke nousee molemmilla! Tämä leikki on myös erittäin toimivaa virrat pois -aktiviteettia. Sopivasti ajoitettuna sammahtaminen iltamaidon ääreen on äidilläkin lähellä.

Unta ei tarvitse etsiä pitkään..

Muuta jumppaa ja tanssia

Klassikko! Tekniikka on yksinkertainen: äiti on selällään lattialla tai sängyllä jalat koukussa ja Juniori säärien päällä. Tässä Junioria milloin nostetaan ja milloin hytkytetään enemmän tai vähemmän laadukkaan juontamisen tahtiin. Onneksi Juniori ei ole tässä liian tarkka, sillä itse liike on hänen mielestään äärimmäisen hauska.

Jo ennen joulua otimme mukaan tanssimisen. Tosi-tv -kilpailuun meillä ei liene asiaa, sillä äidin tanssitaidot ovat mitä ovat (eli äärimmäisen huonot) ja Juniori puolestaan on pituuseromme vuoksi hivenen passiivinen. Aivan ensimmäisillä kerroilla Juniori näytti hieman huolestuneella ja ilme oli luokkaa ”mitä tuo nyt taas on keksinyt..?”. Nykyään tulee tanssittua lähes päivittäin. Äiti on myös saanut takaisin edes valssitaidot. Juniorin mielestä äidin pitäisi laulaa samalla. Yritetään, mutta taitotasoni musikaalipuolella on hieman.. matala?

Kevään aikana..

Jos/kun tulee kevät ja lumet sulavat, on aika ulkoistaa osa liikkumisesta. Tutkimme mitä kaikkea leikkipuistoista löytyy, ja ehkä kehittelemme ulkonakin yhteisiä leikkejä joissa molemmat pääsee liikkumaan. Tosin Juniorin liikkuminen itsenäisestä tarkoittaa tällä hetkellä konttaamista, eikä hän ole maininnut minulle koska alkaa kävellä. Toki hiekkakakkuvaihe tietää istumista ja kyykkimistä, mutta suhtaudun tähän mahdollisuutena hieman jopa meditatiiviseen aktiviteettiin.

Toistaiseksi moni lapsen kanssa on mennyt ilman tunnetta uhrautumisesta (paitsi hetket joina Juniori päättää että klo 02:30 päättää alkaa ”keskustelemaan”), yhden suuren uhrauksen ajattelin tehdä: hankin meille pallon. Ts. minä joka en ole koskaan tullut toimeen pallojen kanssa koska kaikki maailman pallot jumppapalloa lukuunottamatta ovat liittoutuneet minua vastaan, yritän tulla pallon kanssa juttuun vaikka mikä olisi. Okei, pari poikkeusta on: sähly ja koppipallo jotka jostain syystä menevät.

Miten te olette liikkuneet taaperon kanssa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *