Hae
Aliisa ihmemaassa

Astetta intensiivisempi treeniviikko: Miten kävi?

Edellinen treeniviikko oli hieman intensiivisempi, ja ensi viikolla olisi tarkoitus nostaa kuormitusta vielä vähän ennen uutta kevennettyä viikkoa. Ilmeisesti olen siis päätynyt kolmen viikon sykliin. Kahden jääharjoituksen ja päivittäisten vaunulenkkien lisäksi olen tehnyt jonkin verran lihastreeniä sekä liikkuvuusharjoittelua Mukaan mahtui yksi lepopäivä, jona Juniori sai nukkua päiväunensa sylissäni. Mutta, miten meni ja miten kävi?

Lihastreenin sujuminen

Tämä osuus yllätti positiivisesti. Tarkoitus oli aloittee kevennetysti, ja tehostaan harjoittelua seuraavalla viikolla. Liikkeet olivat tuttuja ja turvallisia: jännehyppyjä, hyppyjä pistoolikyykystä, hyppyjä askelkyykystä jne. Liikkeet sujuivat selkeästi kevyemmin kuin kevennettyä viikkoa edeltävällä viikolla vaikka toistomäärä oli lähellä aiempaa maksimia. Kevennetty viikko siis kannatti!

Ylävartalon treeniin on kuulunut mm. olkapäiden, rintalihasten ja yläselän lihasten harjoittamista käyttämällä käsipainoja, vastuskuminauhaa sekä kehonpainoharjoittelun kautta. Jälkimmäiseen kuuluvat punnerrukset hyvään tekniikkaan keskittyen sekä käsilläseisonta missä en voi kehua edistymisellä. Olen käsipainojen kanssa vielä hieman varovainen, mutta ei harjoittelu ainakaan tuskallista ollut.

Off-ice -harjoittelu

Jokin on loksahtanut hieman enemmän kohdalleen. Harjoittelu spinnerillä/piruettilusikalla on muuttunut helpommaksi ja oikea painopiste on löytynyt. Myös rotaatiohypyissä tuntuu löytyneen pientä oivallusta ns. suljetumman asennon suhteen. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kädet ovat mahdollisimman kiinni kropassa ja jalat niin tiukasti ristissä kuin suinkin onnistuu. Helpommin sanottu kuin tehty..

Sisätiloissa hyppiminen on toki niin ja näin, mutta tulevalla viikolla taitaa olla viimein aika ulkoistaa harjoittelu. En uskalla asettaa tarkkoja tavoitteita, mutta rotaatiohypyssä olisi kiva päästä mahdollisimman lähelle kahta kierrosta. Korostan osuutta olisi kiva.

Miten jäällä sujui?

Jäälle pääsin vain kerran, mutta onneksi edes kerran! Jälleen harjoitusmäärään nähden meni harvinaisen hyvin. Meno oli (omalla tasollani) harvinaisen sujuvaa ja onnistumisiakin tuli. Tällä kaudella yksi kaksoishyppy on välillä jopa onnistunut, joskaan ei täydellisesti. Toivon että aivoni ja kroppani saavat hypyn teknisella tasolla vakioitua.

Pieni täsmennys: kaksoishypyissä ja monissa muissakin liikkeissä eli elementeissä kaiken pitää mennä teknisesti oikein alusta loppuun. Erityisesti hypyissä huono tai/ja huolimaton lähtö johtaa siihen, ettei koko hyppyä tule. Tai sitten lopputuloksena on kaatuminen. Onnistunut hyppy perustuu loppupeleissä fysiikan lakeihin. Vakiointi tarkoittaa minulle oikeaa tekniikkaa. Minua ei haittaa jos hyppy jää niin matalaksi että osa kierroksista tapahtuu jään pinnalla. Korkeus tulee tekemällä, mutta huonoa tekniikkaa on vaikea karsia pois.

Tämä viikko?

Tällä viikolla taitaa viimein olla mahdollisuus harjoitella ulkosalla ja vieläpä kunnon lenkkareissa. Eli siinä yksi uusi asia. Tällä viikolla lihastreeniin saa tulla hieman lisää tehoa, mutta jälleen rajojen koputtelua. Lisäksi viholliseni hyppynaru saa tulla 2-3 päivänä käyttöön. En tiedä miten tulemme juttuun. Luulen että tällä viikolla panostan jälleen muutenkin kunnon kohottamiseen.

Koska lapsi on edelleen priorisoitu, menee tämä osa harjoittelusta vaunulenkin oheen. Ts. juoksen pidempiä matkoja. Voi miten nokkelaa. Juniorin ollessa hereillä ns. jumppahetket ovat lyhyempiä, tai Juniorin vaatiessa jäävät pois. Venyttelystä en ole tinkinyt, mutta (toistaiseksi) se on onnistunut mainiosti Juniorin leikkiessa vieressä. Itse asiassa äidin venyttelytuokio on viihdettä!

Eli nyt olisi vähän intensiivisempi ja ulkoilun ansiosta monipuolisempi viikko edessä. Jäävuoroille osallistumisesta en vielä tiedä, mutta toivottavasti pääsen ainakin kerran edes vähäksi aikaa. Pian ”jääkausi” vaihtuukin rullaluistelukaudeksi, mikä toisaalta on hauskaa sekin. Seuraava viikko taitaakin olla kevennetty viikko.

Onko muita jotka ovat odottaneet keväisempiä ulkoilukelejä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *